Ingredientai
- Menkė 4 vnt. filė
- Citrinos 1 vnt. išspaustos sultys
- Aliejus 1 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt. smulkintas
- Česnakai 2 skiltelės sutraiškytos
- Laurų lapai 2 vnt.
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. grūstų
- Jogurtas 1 puodelis natūralaus
- Pievagrybiai 1 st. per pusę perpjautų
- Imbieras 1 arbat. š. trinto
- Prieskoniai Garam masala 0,5 arbat. š.
- Aitriosios paprikos milteliai 0,5 arbat. š.
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Kalendros 1 žiupsnelis šviežios; patiekimui
- Šparaginės pupelės 1 sauja
Kaip gaminti
1. Menkės filė apšlakstykite citrinos sultimis ir apkepkite po 5 minutes kiekvieną pusę ant skardos iš anksto įkaitintoje iki 250 laipsnių orkaitėje. Atidėkite menkę į šoną.
2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kelias minutes pakepinkite svogūnus su lauro lapais ir juodaisiais pipirais. Sumažinkite kaitrą, sudėkite grybus ir pakepinkite apie 4-5 minutes.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite jogurtą, imbierą, česnakus, garam masalą, čili miltelius ir druską. Užpilkite grybus keptuvėje ir pakaitinkite maišydami apie 3-5 minutes.
4. Sudėkite menkę į padažą ir kaitinkite, kol padažas užvirs, o žuvis sušils.
5. Tuo tarpu šparaginėm pupelėm nupjaustykite galus, minutei įmeskite į verdantį vandenį, nukoškite ir perliekite šaltų vandeniu (bus traškios) ir pakepinkite ant aliejaus ar lydyto ghi sviesto keptuvėje. Patiekite kaip garnyrą prie žuvies.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų