Ingredientai
- Menkė 500 g šviežios filė
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Vynas 50 ml sauso, balto
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. sultys
- Druska 1 žiupsnelis
- Balzaminis actas 7 valg. š. 50ml - padažui
- Agavų sirupas: (4 - 5 valg. š. - padažui) 4 valg. š.
Kaip gaminti
- Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska, palikite 15 minučių.
- Svogūnus susmulkinkite, česnakus sutrinkite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Suberkite svogūnus, sudėkite trintus česnakus, minutę pakepinkite.
- Sudėkite žuvų filė, apšlakstykite vynu, uždenkite ir troškinkite apie 10 minučių. Į prikaistuvį supilkite balzaminį actą, sukrėskite agavų sirupą.
- Maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės. Atvėsusiu apšlakstykite į lėkštes sudėtą žuvį. Tiekite su šviežių agurkų ir pomidorų griežinėliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Graikų