Ingredientai
- Žuvis 600 g šviežių menkių filė
- Sultys 50 ml citrinų
- Citrinpipiriai 2 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 valg. š. maltų
- Cukinijos 1 vnt. jauna
- Morkos 2 vnt.
- Pomidorai 2 vnt. dideli
- Paprikos 1 vnt. raudona saldžioji
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Aitrioji paprika 1 vnt. nedidelė
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
- Sojų padažas 2 valg. š.
- Austrių padažas 2 valg. š.
- Baltieji pipirai (žiupsnelis maltų) 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Nuplautą ir popieriniu rankšluosčiu nusausintą žuvį apibarstykite citrininių ir maltų juodųjų pipirų mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis ir pusvalandžiui palikite pastovėti. Sudėkite į kepimo maišelį ir apie 15 minučių kepkite 180°C karštumo orkaitėje. Padėkite šiltai.
2. Karštuose riebaluose pakepinkite smulkintą svogūną, česnaką ir aitriąją papriką. Sudėkite šiaudeliais smulkintas morkas, stambiais kubeliais pjaustytą cukiniją, saldžiąją papriką bei pomidorus, išmaišykite ir, padidinusi ugnį, troškinkite apie 5 minutes.
3. Apšlakstykite daržoves sojų bei austrių padažais, citrinų sultimis, suberkite cukrų, įberkite žiupsnį maltų baltųjų pipirų, pagal skonį druskos, išmaišykite ir dar 5–8 minutes patroškinkite.
4. Į serviravimo lėkštes dėkite po kelis šaukštus karštų daržovių, ant jų – po porcijos dydžio žuvies gabalą ir ketvirtį citrinos.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita