Ingredientai
- Apelsinai 1 vnt. nutarkuota žievelė
- Menkė 700 g šviežia filė
- Svogūnai 2 vnt.
- Sezamų aliejus 4 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Sojų padažas 3 valg. š.
- Imbieras 1 valg. š. tarkuoti, švieži
- Vynas 4 valg. š. sausas baltas
- Miltelinis cukrus 2 valg. š.
- Rozmarinai 10 g šviežios šakelės
- Druska 1 žiupsnelis rupi, jūros
Kaip gaminti
1. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir stambiai supjaustykite.
2. Smulkintus svogūnus ir česnakus suberkite ant žuvies. Sumaišykite aliejų, sojų padažą, vyną, tarkuotus imbierus ir miltelinį cukrų. Gautu mišiniu apliekite žuvį ir palikite pusvalandžiui pasimarinuoti.
3. Žuvų gabalėlius išdėliokite ant aliejumi išteptų kepimo grotelių ir apie 10 minučių kepkite virš karštų žarijų.
4. Iškepusią žuvį apibarstykite paruoštu kvapniu mišiniu: specialiu smulkintuvu susmulkinkite rozmarinų lapelius bei rupią jūros druską ir sumaišykite su tarkuota apelsino žievele.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita