Ingredientai
- Menkė 300 g filė
- Krevetės 300 g nuluptų virtų
- Bulvės 300 g virtų
- Džiūvėsiai 150 g maltų; ir dar šiek tiek apvoliojimui
- Špinatai 30 g
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š. kepimui
- Druska 0,75 arbat. š. arba pagal skonį; ir dar šiek tiek padažui
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š. arba pagal skonį; ir dar šiek tiek padažui
- Jogurtas 200 g graikiško; padažui
- Krapai 1 žiupsnelis šviežių arba džiovintų; padažui
- Citrinos 0,5 vnt. nutarkuotos žievelės; padažui
Kaip gaminti
1. Pirmiausia reikia pasiruošti padažą: sumaišyti jogurtą su žiupsneliu krapų, druskos, pipirų ir tarkuota citrinos žievele. Paviršių uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve, kad jogurtas sugertų visų prieskonių skonius.
2. Į virtuvinį smulkintuvą sudėti virtas bulves, kubeliais smulkintą menkę, krevetes, špinatus, įmušti kiaušinius, suberti džiuvėsėlius, įberti druskos ir pipirų. Viską sumalti iki vientisos masės. Geriausia naudoti nešaldytą žuvį ir krevetes, kad savyje turėtų mažiau drėgmes, nes tešla gali gautis per skysta ir reikės įdėti daugiau džiūvėsėlių ar net miltų. Šlapiomis rankomis formuoti kotletukus ir apvolioti juos džiūvėsėliuose.
3. Kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje ant vidutinės kaitros. Apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškepusius nusausinti ant popierinio rankšluosčio. Galima papildomai paskrudinti krevečių patiekalo dekoravimui.
4. Patiekti su jogurtiniu padažu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vaikams, Vakarienei