Ingredientai
- Lašiša 250 g filė (ir dar 2 lašišų galvos)
- Menkė 250 g filė
- Krevetės 250 g virtų išlukštentų šaldytų
- Krabai 1 vnt. Lietuvoje naudojau šaldytą virtą
- Morkos 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Laurų lapai 2 vnt.
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Želatina 2 valg. š. orientuokitės pagal instrukcijas ant pakuotės ir pagal skysčio kiekį
- Vanduo 2 l
Kaip gaminti
1. Lašišų galvas ir svogūną puode užpilkite vandeniu, pasūdykite ir virkite apie valandą (taip pat galite pridėti ir lašišos filė odą). Nukoškite sultinį per sietelį.
2. Į sultinį įdėkite krabą, lauro lapus ir pipirus. Pavirkite apie 10-15 minučių. Išgriebkite krabą, sudėkite lašišos ir menkės filė, morką. Virkite, kol išrakinėsite krabo mėsą.
3. Su kiaurasamčiu sultinyje susmulkinkite žuvies filė – išvirusi ji lengvai suyra. Sudėkite krabo mėsą ir krevetes, užvirinkite. Išgriebkite morką, sudėkite želatiną, išmaišykite, kol ji ištirps.
4. Supilstykite į indelius. Galima papuošti citrinos griežinėliais ar žalumynais. Palikite šaltieną stingti, o atvėsusią įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Velykos