Ingredientai
- Patisonai 5 vnt. vidutiniai
- Pomidorai 3 vnt.
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Česnakai 2 skiltelės
- Džiūvėsiai 50 g maltų
- Malta mėsa 200 g
Kaip gaminti
1. Nupjaukite patisonų viršūnėles ir išskobkite minkštimą. Jį susmulkinkite ir pavirkite sūdytame vandenyje apie 3 minutes.
2. Kol nukoštas minkštimas vėsta, pakepinkite smulkintą svogūną, česnaką, smulkiai supjaustytus pomidorus ir maltą mėsą. Tada sudėkite džiūvėsėlius, petražoles ir bazilikus. Mišinį paskaninkite druska, pipirais ir viską sumaišykite.
3. Išskobtus patisonus prikimškite įdaro ir kepkite apie 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Prieš pat pabaigą patisonus apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir palaukite, kol sūris išsilydys.
4. Patiekite su šviežiais pomidorais bei salotoms.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei