Ingredientai
- Paprikos 6 vnt. žaliosios
- Ryžiai 100 g išvirtų
- Faršas 60 g iškepto
- Pomidorai 40 g troškintų
- Sviestas 1 valg. š. ištirpdyto
- Svogūnai 1 vnt. apie 1 valg. šaukšt. išspaustų sulčių
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Nupjaukite viršutinę paprikos dalį ties koteliu. Pašalinę sėklas, paprikas apvirkite maždaug apie dešimt minučių. Ištraukę iš verdančio vandens palikite atvėsti.
2. Sumaišykite faršą, ryžius, troškintus pomidorus, sviestą, šlakelį svogūnų sulčių bei norimą kiekį druskos ir pipirų. Sudėkite įdarą į paprikos vidų.
3. Įdarytas daržoves sudėkite į keptuvę, iki pusės įpilkite vandens ir troškinkite vidutinėje kaitroje, maždaug apie 45 min.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei