Ingredientai
- Kiauliena 300 g maltos
- Makaronai 200 g tuščiavidurių, didesnių
- Česnakai 2 skiltelės
- Morkos 2 vnt. 2–3 didelių
- Žiediniai kopūstai 500 g
- Kefyras 100 ml arba rūgpienio
- Grietinė 2 valg. š. 2–3
- Kečupas (2–3 valg. š.) 2 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Sūris 200 g fermentinio
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Bazilikai 1 arbat. š. žiupsnelis džiovintų
- Aliejus 4 valg. š.
Kaip gaminti
1. Storus tuščiavidurius makaronus apvirkite (apie 5–7 min.), nusunkite, atvėsinkite ir prikimškite maltos mėsos (su druska bei pipirais).
2. Gražiai kimštus makaronus išdėliokite kepimo inde (recepto autorė tokioms užkepėlėms siūlo stiklinį indą kepimui).
3. Tuomet keptuvėje apkepinkite burokine tarka sutarkuotas morkas, gabalėliais supjaustytus žiedinius kopūstus ir smulkiai pjaustytus arba išspaustus česnakus, kol gražiai pageltonuos. Apkepus, viską tolygiai paskirstykite ant makaronų.
4. Belieka tolygiai paskirstyti grietinę ir kečupą, tarkuotą sūrį, o suplaktus kiaušinius su rūgpieniu ar kefyru užpilti ant daržovių ir, galiausiai apibarsčius pipirais, bazilikais, pašauti į 180 °C temperatūros orkaitę ir kepti 10–15 min., kol išsilydys sūris ir gražiai paruduos viršus.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai, Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita