Ingredientai
- Lašiša 500 g šviežios filė
- Garstyčios 3 arbat. š. „Dijon“
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Batonas 2 riekės
- Krapai 1 vnt. pundelio smulkintų
- Kaparėliai 2 valg. š. konservuotų, smulkintų
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Aliejus 50 ml augalinio - kepimui - pagal poreikį
- Mėsainių bandelės: 4 vnt.
- Salotos 1 sauja šviežių lapų
- Pomidorų padažas 2 valg. š. pagal poreikį
Kaip gaminti
- Lašišą supjaustykite kubeliais ir dėkite į dubenį kartu su garstyčiomis, smulkintu svogūnu, batonu, kaparėliais, druska ir pipirais.
- Viską išmaišykite ir šiek tiek pamalkite maisto smulkintuvu.
- Sudėkite krapus, masę padalinkite į 4 lygias dalis ir rankomis suformuokite apvalius kepsnelius.
- Juos apdenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 1–24 valandoms.
- Kepkite įkaitintame aliejuje, iš abieju pusių, kaip kotletukus.
- Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite riebalus.
- Bandeles perpjaukite pusiau, patepkite pomidorų padažu, dėkite po kelis salotų lapus, po lašišos kepsnelį ir užvožkite antra puse bandelės.
- Galima lengvai apšlakstyti citrinos sultimis.
- Paruošite per 1 val., neskaičiuojant laikymo šaldytuve laiko.
Receptas iš: g-blogas.lt
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita