Ingredientai
- Vištiena 400 g vištos šlaunelių mėsos
- Bandelės 4 vnt. skirtos mėsainiams
- Sviestas 4 arbat. š. bandelių patepimui
- Pomidorai 4 riekės
- Salotos 4 vnt. Iceberg lapai
- Citrinos 0,5 vnt. nutarkuotos žievelės; marinatui
- Čiobreliai 2 vnt. šakelės šviežių; marinatui
- Druska 0,5 arbat. š. marinatui
- Baltieji pipirai 1 žiupsnelis marinatui
- Česnakai 2,5 valg. š. 2 marinatui ir 0,5 padažui
- Saulėgrąžų aliejus 2 valg. š. marinatui
- Tunas 80 g konservuoto; padažui
- Kaparėliai 1 valg. š. smulkintų; padažui
- Krapai 2 valg. š. smulkintų; padažui
- Agurkai 2 vnt. smulkinti marinuoti; padažui
- Majonezas 4 valg. š. padažui
Kaip gaminti
1. Pirmiausia sumaišykite marinatui skirtus produktus. Gautu marinatu aptepkite mėsą ir palikite valandai, o tada ant grilio kepkite iš abiejų pusių maždaug po 4–5 min.
2. Padažui skirtus ingredientus sumaišykite, pagardinkite druska ir maltais pipirais.
3. Bandeles iš vidinės pusės aptepkite ištirpintu sviestu ir apskrudinkite ant grilio.
4. Formuokite mėsainius: ant bandelės apačios dėkite ingredientus tokia tvarka: padažas, salotos lapas, kepta vištiena, pomidoras, padažas, bandelė.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Rengiu šventę: Vakarėlis