Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 2 arbat. š.
- Ėriena 300 g maltos
- Bandelės 2 vnt. skirtos mėsainiams
- Svogūnai 1 vnt.
- Halumi sūris 100 g
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Harisa 1 valg. š.
- Paprikos 0,5 vnt.
- Humusas 4 valg. š.
- Kalendros 1 sauja šviežių
- Mėtos 1 sauja šviežių
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Aitriosios paprikos dribsniai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Gražgarstės 1 sauja
Kaip gaminti
1. Iš ėrienos faršo, druskos, pipirų, kalendros ir mėtų lapelių suformuokite maždaug dviejų pirštų storio mėsos paplotėlius. Apkepkite mėsą keptuvėje arba ant grilio, kol abi jos pusės apskrus. Tuomet apkepkite mėsainių bandeles (5-6 minutes) ir halloumi sūrį, kol šis apskrus.
2. Į gerai įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Kepkite, kol pageltonuos. Į apkeptus svogūnus sudėkite šaukštą rudojo cukraus, griežinėliais pjaustytą papriką ir harisos padažą. Viską pakepkite ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps ir glazūruosis.
3. Turimas bandeles aptepkite humusu, ant jo dėkite rukolos lapus, apkeptos ėrienos mėsos paplotėlius, o ant jų – halloumi sūrį. Viską pagardinkite svogūnų ir paprikos mišiniu, o ant viršaus uždėkite antrą bandelę.