Ingredientai
- Duona 6 vnt. ruginės duonelės
- Jautiena 500 g maltos
- Batonas 2 riekės
- Vynas 150 ml baltojo sauso
- Grūdėtosios garstyčios 1 valg. š.
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Čiobreliai 1 valg. š. šviežių
- Petražolės 1 valg. š. šviežių
- Gelsvės (šviežių) 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį, maltų
- Salotos 6 vnt.
- Pomidorai 3 vnt. nedidelių šviežių
- Sviestas 100 g
- Mėlynųjų pelėsių sūris 200 g
- Česnakai 2 skiltelės
Kaip gaminti
1. Nuplautas ir gerai nuvarvintas šviežias prieskonines žoleles bei mėlynąjį svogūną susmulkinkite. Batono riekes sudėkite į dubenį, apliekite vynu ir palikite pastovėti.
2. Į kitą dubenį sudėkite mėsą, sukrėskite garstyčias, suberkite smulkintas žoleles, svogūną, pagal skonį įberkite druskos ir kiek paminkykite švariomis rankomis. Sudėkite iš vyno išgriebtą nuspaustą batoną ir suminkykite vientisą masę. Iš jos suformuokite plokščius apvalius maltinius ir iškepkite orkaitėje arba ant grotelių ir padėkite šiltai.
3. Mėlynųjų pelėsių sūrį susmulkinkite, gerai ištrinkite su traiškytais česnakais ir minkštu sviestu. Gauta mase aptepkite pusę ruginių paplotėlių. Ant viršaus uždėkite po salotos lapą, ant jų – po keptą maltinį ir kelis pomidorų griežinėlius. Užvožkite likusiais paplotėliais.
4. Išdėliokite mėsainius kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir 5–7 minutėms pašaukite į karštą orkaitę.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita