Ingredientai
- Kiauliena 300 g arba aviena, jautiena
- Sviestas 40 g
- Svogūnai 2 vnt.
- Pomidorai 3 vnt.
- Paprikos 2 vnt. žalios
- Česnakai 3 skiltelės
- Čiobreliai 1 arbat. š.
- Sultinys 1500 ml arba vanduo
- Bulvės 600 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Petražolės 1 sauja
Kaip gaminti
1.Storadugniame puode įkaitinkite sviestą ir apkepkite nedideliais gabalėliais pjaustytą mėsą bei smulkintus svogūnus.
2.Pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais (norint, kad būtų aštriau, galima įberti aitriosios paprikos). Sudėkite skiltelėmis pjaustytus pomidorus, juostelėmis – paprikas, grūstą česnaką ir čiobrelius.
3.Viską užpilkite nedideliu kiekiu vandens (arba sultinio), pasūdykite, uždenkite ir troškinkite, kol mėsa bus beveik minkšta. Supilkite likusį vandenį ir sudėkite kubeliais pjaustytas bulves.
4.Virkite, kol mėsa ir daržovės bus išvirusios. Sriubą tiekite pabarstytą maltais juodaisiais pipirais ir smulkintomis petražolėmis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita