Ingredientai
- Meškiniai česnakai 20 vnt. lapelių
- Petražolės 1 sauja
- Džiūvėsiai 30 g šviežių baltos duonos
- Lazdynų riešutai 50 g lengvai paskrudintų, be odelių
- Alyvuogių aliejus 200 ml arba šalto spaudimo rapsų aliejaus
- Medus 0,5 arbat. š. arba agavų sirupo
- Druska 0,3 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
Nuplautus ir labai gerai nusausintus meškinius česnakus ir petražoles (gali būti kartu su stiebeliais) sudėkite į elektrinio smulkintuvo indą kartu su džiūvėsiais ir riešutais. Kelis kartus pulsuojančiu režimu pasukite, tada supilkite aliejų ir plakite, kol gausite norimą konsistenciją (man patinka, kai lieka smulkių grūdelių). Pabaigoje pagardinkite druska, pipirais ir trupučiu medaus arba agavų sirupo.