Ingredientai
- Bulgur kruopos 150 g 15 min. pamirkytų šaltame vandenyje ir nusunktų; apkepui
- Aviena 400 g maltos; apkepui
- Jautiena 400 g maltos; apkepui
- Cinamonas 1 arbat. š. apkepui
- Gvazdikėliai 1 žiupsnelis maltų; apkepui
- Muskatas 1 žiupsnelis malto; apkepui
- Svogūnai 1 vnt. vidutinio dydžio, nuluptas ir sutarkuotas burokine tarka; apkepui
- Česnakai 6 skiltelės po 3 apkepui ir padažui; nuluptos ir sutraiškytos
- Pomidorai 1 kg 2 vidutinio dydžio, sutarkuoti burokine tarka, be odelių apkepui, o padažui - 750 g vynuoginių
- Petražolės 1 sauja plokščialapių, sukapotų; apkepui
- Kalendros 1 sauja sukapotų; apkepui
- Kedrinės pinijos 60 g pakepintų sausoje keptuvėje ir stambiai sukapotų; apkepui
- Alyvuogių aliejus 5 valg. š. 2 valg. šaukšt. apkepui ir 3 valg. šaukšt. padažui
- Druska 1 arbat. š. apkepui
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis apkepui ir padažui
- Baltojo vyno actas 2 valg. š. padažui
- Peletrūnas 1 valg. š. šviežių kapotų; padažui (nebūtinai)
- Jogurtas 120 ml graikiško; padažui
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
2. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus, pridenkite ir padėkite šaltai, kol prireiks.
3. Bulgur kruopas ir visus likusius apkepui skirtus ingredientus, išskyrus alyvuogių aliejų, dėkite į didelį dubenį ir labai gerai išmaišykite, galite tiesiog rankomis.
4. 30x20 cm dydžio kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, suverskite apkepo masę, išplokite, išlyginkite paviršių ir patepkite šaukštu alyvuogių aliejaus.
5. Kepkite apie 30–40 min., kol visiškai iškeps, o paviršius bus rusvas. Išimkite iš orkaitės, patepkite paviršių likusiu alyvuogių aliejumi ir leiskite „pailsėti“ 5 min.
6. Pjaustykite porcijomis ir tiekite su iš anksto pasiruoštu padažu.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai