Ingredientai
- Faršas 500 g kiaulienos
- Svogūnai 2 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Sūris 50 g tarkuotas fermentinis
- Grybai 1 st. konservuoti
- Aliejus 2 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
- Čiobreliai 1 žiupsnelis malti
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Pienas 1 st. 0,5 st.
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 250 g tinka ir mielinė
Kaip gaminti
1. Tešlą atšildykite, iškočiokite ir įklokite į išardomą kepimo skardą. Tešlą įklokite taip, kad uždengtumėte ir kraštus. Faršą apkepkite su smulkintais svogūnais, morkomis ir grybais, pagardinkite žolelėmis, pipirais ir druska.
2. Į pravėsusį faršą suberkite tarkuotą fermentinį sūrį ir išmaišykite. Sudėkite faršo mišinį ant tešlos. Kiaušinius išplakite su pienu, paskaninkite pipirais, druska, žolelėmis ir užpilkite ant faršo. Pyragą kepkite 200 laipsnių orkaitėje 25–30 minučių.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita