Ingredientai
- Jautiena 1 kg šonkaulių, krūtinės arba mentės su kaulu
- Sviestinės pupelės 1 st.
- Pupelės 1 st. raudonųjų
- Paprikos 1 vnt. raudona saldžioji
- Morkos 2 vnt.
- Džiovinti pomidorai 5 vnt. aliejuje
- Pomidorų tyrė 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Čiobreliai 1 arbat. š. žiupsnelis šviežių arba džiovintų
Kaip gaminti
1. Pupas iš vakaro užpilkite vandeniu ir palikite per naktį išbrinkti.
2. Nuplaukite mėsą. Puode užvirinkite 1,5 l vandens, suberkite druską ir pipirus, sudėkite mėsą. Virkite maždaug pusvalandį, vis nugriebkite susidariusias putas. Sudėkite pupeles ir pavirkite dar apie valandą.
3. Nuskuskite ir griežinėliais supjaustykite morkas. Papriką perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, supjaustykite šiaudeliais. Susmulkinkite saulėje džiovintus pomidorus.
4. Išgriebkite mėsą, nuimkite nuo kaulo, supjaustykite smulkesniais gabalėliais ir su daržovėmis sudėkite atgal į puodą.
5.Virkite, kol suminkštės daržovės, – apie 20 minučių. Baigdama virti įmaišykite pomidorų tyrę, pagardinkite sriubą šviežiais arba džiovintais čiobreliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita