Ingredientai
- Kiauliena 5 kg
- Druska 200 g
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. maltų
- Medicininis spiritas 1 valg. š.
- Česnakai 1 vnt. didelis
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis smulkinto
Kaip gaminti
1. Pusriebę kiaulieną (neplautą) supjaustykite kaip šašlykams.
2. Pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais, apibarstykite susmulkintais česnakais. Gerai išmaišykite ir palikite parai vėsiai pastovėti.
3. Kitą dieną supilkite šaukštą spirito ir išmaišykite.
4. Išdezinfekuokite stiklainius. Nešlapiomis rankomis sukimškite į juos mėsą. Paviršių galite pabarstyti druska bei pipirais. Sandariai užsukite dangteliais.
Laikykite vėsokai, bet ne šaldytuve. Šių konservų skonis panašus kaip skilandžio. Tinka sriuboms, troškiniams.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita