Ingredientai
- Mėtos 1 vnt. ryšulėlis - šviežių
- Mėsa 500 g maltos, maišytos
- Druska 1 arbat. š. SANTA MARIA akmens druskos, malūnėlyje
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. SANTA MARIA CHIPOTLE
- Mocarelos sūris 1 vnt. pakuotės - rutuliukų (po 15 g) arba pjaustyto kubeliais
- Pomidorai 500 g trintų - padažui
- Vištienos sultinys 100 ml padažui
- Raudonėliai 1 arbat. š. SANTA MARIA – padažui
- Česnakai 1 skiltelės smulkinto – padažui
Kaip gaminti
- Švelniai susmulkinkite didžiąją dalį mėtų (kelis lapelius palikite patiekalui papuošti).
- Sumaišykite maltą mėsą, druską, aitriąsias paprikas ir smulkintas mėtas.
- Iš maltos mėsos suformuokite kukulius, o į jų vidų įdėkite mocarelos sūrio.
- Kepkite iki 225 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes, kol mėsa švelniai paruduos.
- Sumažinkite temperatūrą iki 150 °C .
- Puode pašildykite padažo produktus ir užpilkite ant mėsos kukulių.
- Kepkite orkaitėje dar apie 10–15 minučių.
- Papuoškite mėtų lapais ir iškart patiekite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Prieskoniai „Santa Maria“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita