Ingredientai
- Džiūvėsiai 80 g
- Grietinė 160 ml arba grietinė, skiesta vandeniu
- Svogūnai 1 vnt.
- Sviestas 2 valg. š. ir rudajam padažui 1 šaukštas
- Kiauliena 500 g faršas
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Druska 1 arbat. š. 1-2 arbat. š.
- Pipirai 1 arbat. š. 0,5 šaukštelio baltųjų
- Čiobreliai 1 arbat. š. 0,5 šaukštelio džiovintų
- Miltai 30 g rudajam padažui
- Mėsos sultinys 300 ml arba skystis, likęs po kepimo, rudajam padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba baltieji pipirai rudajam padažui
- Grietinėlė 100 ml 50–100 ml rudajam padažui
- Sojų padažas 1 valg. š. rudajam padažui
Kaip gaminti
1.Džiūvėsėlius sumaišykite su skystimu ir palikite 5–10 minučių, kad išbrinktų. Svogūną nulupkite, supjaustykite, apkepkite keptuvėje su dalimi sviesto ir atidėkite, kad atvėstų.
2.Į išbrinkusius džiūvėsėlius sudėkite apkeptus svogūnus, kiaušinį, faršą. Pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais ir gerai išmaišykite. Arbatiniu šaukšteliu imkite mėsą ir tarp šlapių delnų formuokite kamuoliukus. Kepkite keptuvėje su įkaitintu sviestu. Kol bus paruoštas padažas, iškeptus mėsos kukulius padėkite kur nors šiltai.
3.Į skystį, likusį keptuvėje po kepimo, įpilkite truputį karšto vandens ir šiek tiek pavirkite. Nukelkite nuo viryklės. Puode ištirpinkite sviestą ir kaitinkite, kol paruduos. Įmaišykite miltus ir kaitinkite, kol jie taip pat paruduos.
4.Keptuvėje esantį skystį nukoškite ir nuolat maišydami pamažu supilkite į sviesto ir miltų mišinį. Pagardinkite druska, pipirais. Pageidaujant galima įpilti sojų padažo. Rudąjį padažą supilkite ant kukulių ir tiekite su mėgstamomis daržovėmis arba duona.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita