Ingredientai
- Jautiena 500 g maltos
- Aliejus 2 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt. smulkiai supjaustyto
- Jautienos sultinys 2 puodelis
- Pomidorų pasta 2 valg. š.
- Vorčesterio padažas 1 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Raudonėliai 0,5 arbat. š.
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Krakmolas 3 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt. išplakto
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 1 vnt. pakuotė
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių karščio. Kol ji kais, keptuvėje iki rudumo ant aliejaus pakepinkite jautieną su svogūnais. Įpilkite sultinį, įdėkite pomidorų pastą, Vorčesterio padažą, prieskonius. Užvirinkite ir uždengę palaikykite ant mažos ugnies apie 10 minučių. Krakmolą išmaišykite ketvirtadalyje puodelio vandens iki tyrės konsistencijos. Supilkite į mėsos mišinį ir išmaišykite.
2. Kepimo formą išklokite tešlos lakštais, suminkykite tarpus, kad neliktų plyšelių ir kraštuose pakaktų tešlos „uždaryti“ mėsos įdarą.
3. Įdėkite įdarą, jį išlyginkite ir uždenkite tešla iš viršaus, kad pyrage neliktų plyšių. Jungimosi vietas gerai sulipdykite.
4. Pyrago paviršiuje šakute išdurkite skylučių ir pašaukite pyragą į orkaitę.
5. Po 15 minučių pyragą išimkite, aptepkite viršų plaktu kiaušiniu ir pašaukite pyragą dar 20 minučių į orkaitę 180 laipsnių temperatūroje. Jei reikia, kepkite ir ilgiau – kol tešla apskrus iki aukso spalvos.
6. Pyragą pjaukite gabalėliais ir patiekite su daržovių salotomis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita