Ingredientai
- Morkos 3 st. tarkuotų burokine tarka - morkų plutelei
- Kiaušiniai 2 vnt. 2 - 3 - morkų plutelei
- Miltai 4 valg. š. riešutų arba paprastų - morkų plutelei
- Muskatas 1 arbat. š. 1/4 malto - morkų plutelei
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį - morkų plutelei ir įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį - morkų plutelei ir įdarui
- Imbieras 1 vnt. po 2 cm tarkuotos šaknies - morkų plutelei ir įdarui
- Faršas 300 g 300 - 400 mėgstamo neriebaus - įdarui
- Pipirai 1 arbat. š. trintų raudonųjų pipirų - įdarui
- Kalendros 1 arbat. š. pagal skonį - įdarui
- Porai 1 vnt. 2 valg. š. džiovinto arba pusė puodelio smulkinto - įdarui
- Džiovinti pomidorai 10 vnt. 3 - 4 valg. š. saulėje džiovintų arba rūkytos paprikos - įdarui
- Kmynai 1 valg. š. įdarui
- Petražolės 1 sauja saujelė smulkintų arba krapų - įdarui
Kaip gaminti
- Sutarkuokite morkas burokine tarka, nusunkite sultis, jei jų bus. Į morkas įkulkite kiaušinius, sudėkite likusius ingredientus ir viską išmaišykite.
- Sukrėskite visą masę į apvalią kepimo formą (puikiai tinka atsegama torto forma), morkomis aplipinkite formos kraštus, tolygiai paskirstykite ant formos dugno.
- Dėkite formą su morkomis į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros, ir kepkite, kol vidurys bus nebešlapias, t.y. apie 20-25 minutes. Jei pradės svilti krašteliai, pridenkite formą kepimo popieriumi ar kepimo folija.
- Kol kepa pagrindas pasiruoškite įdarui skirtus mėsos kukuliukus. Į faršą sudėkite visus prieskonius, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus ar rūkytą papriką, žalumynus. Viską gerai išminkykite ir suformuokite nedidelius kukuliukus.
- Išimkite iš orkaitės morkų pagrindą, ant jo sudėkite kukuliukus ir dėkite atgal į orkaitę kepti apie 25-30 minučių. Pjaustykite ketvirčiais ir tiekite su šviežiomis salotomis, agurkų ir pomidorų mišraine.
Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Keistai paprasta“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita