Ingredientai
- Kiauliena 225 g malta
- Kalakutiena 225 g malta
- Džiūvėsiai 150 g
- Pienas 5 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt. žievelė
- Obuoliai 1 vnt. pusė
- Petražolės 1 sauja smulkintos pagal skonį
- Krapai 1 sauja smulkinti pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis kvapnieji pagal skonį
- Džiovintos slyvos 300 g įdarui
- Agurkai 300 g maži, marinuoti įdarui
- Pomidorai 5 vnt. maži įdarui
Kaip gaminti
1. Dubenyje sumaišykite kiaulienos ir kalakutienos faršą, sudėkite sutarkuotą svogūną, citrinos žievelę ir obuolį, įmuškite kiaušinius. Viską išminkykite. Tada įberkite druskos, petražolių, krapų, pipirų ir dar kartą paminkykite masę.
2. Į pusę džiūvėsėlių supilkite pieną ir palikite mirkti. Į maltą mėsą sudėkite išmirkytus džiūvėsėlius ir sumaišykite.
3. Šaukštu imkite faršo, suformuokite rutuliuką ir į vidų įkiškite džiovintą slyvą. Pavoliokite džiūvėsėliuose. Į kitus rutuliukus dėkite pomidoriuką arba agurkėlį.
4. Ištepkite skardą aliejumi ir sudėkite rutuliukus. Įkaitinkite orkaitę iki 220 ºC ir kepkite apie 30 minučių.
Šaltinis: 15min.lt
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita