Ingredientai
- Vištiena 1 vnt. Višta
- Jautiena 500 g kaulų
- Kalakutiena 200 g kaulas
- Veršiena 500 g kaulų
- Vanduo 3 l
- Morkos 200 g
- Svogūnai 100 g
- Salierai 200 g
- Petražolės 1 vnt.
- Porai 200 g
- Čiobreliai 3 vnt. šakelių
- Laurų lapai 1 vnt.
- Juodieji pipirai 4 vnt. grūdeliai
Kaip gaminti
- Mėsą sudėkite į didelį puodą su tinkleliu ant dugno.
- Užpilkite vandeniu ir užvirinkite ant vidutinės stiprumo ugnies.
- Nugriebkite putas ir įpilkite šiek tiek vandens, taip pat verdant visada graibykite putas, kad sultinys būtų skaidrus.
- Kuo ilgiau virsite sultinį, tuo jis bus skaidresnis.
- Daržoves nuvalykite, nuplaukite, sudėkite į puodą, įmeskite svogūną ir suberkite pipirus.
- Virkite ant vidutinės ugnies apie 4 valandas. Vištą išimkite po valandos.
- Iš puodo išimkite kaulus, daržoves, o karštą sultinį perkoškite per tankų sietelį arba kelis sluoksnius marlės.
- Palikite atvėsti nuždengtame puode.
- Nuo šalto sultinio atsargiai nuimkite susidariusį riebalų sluoksnį, išpilstykite į indelius ir užšaldykite.
- Kuo sultinys skaidresnis tuo ilgiau jį galima išlaikyti ir vartoti maistui.
- Pastaba: Mėsos sultinį sūdyti ir gardinti prieskoniais reikia prieš vartojant.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita