Ingredientai
- Makaronai vamzdeliai 400 g
- Vynas 100 ml balto sauso
- Sultinys 100 ml paukštienos
- Grietinėlė 150 ml 35 proc. riebumo
- Medus 2 arbat. š. skysto
- Citrinos 1 vnt.
- Mėtos 2 arbat. š. džiovintų
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - pagal skonį
- Parmezano sūris 1 sauja tarkuoto
Kaip gaminti
1. Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite, padėkite šiltai. Citriną kruopščiai nušveiskite šepetėliu po karštu vandeniu, perliekite verdančiu vandeniu. Nutarkuokite pusės vaisiaus žievelę, išspauskite sultis.
2. Į prikaistuvį storu dugnu suberkite tarkuotą citrinų žievelę, mėtas ir maišydama kaitinkite, kol pakvips. Supilkite paukštienos sultinį, sausą baltąjį vyną, šliūkštelėkite šviežių citrinų sulčių, sukrėskite medų, pamaišykite. Kai užvirs, kaitinkite apie 5 minutes.
3. Maišydami supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol padažas sutirštės. Pagal skonį pagardinkite maltais pipirais, pasūdykite, dar porą minučių pakaitinkite, nukelkite nuo ugnies. Karštus makaronus dėkite į lėkštes, apliekite karštu padažu, viršų apibarstykite tarkuotu parmezanu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita