Ingredientai
Kaip gaminti
1. Duoną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir išdžiovinkite orkaitėje ant mažos ugnies. Džiūvėsėlius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 3 valandas pastovėti. Nukoškite.
2. Paruoštą gėrimą užvirkite, sudėkite mėtas, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Mieles ištirpinkite keliuose šaukštuose šilto vandens ir leiskite pakilti. Gėrimą atvėsinkite iki kambario temperatūros, nukoškite ir sudėkite mieles. Išmaišykite.
3. Statykite gėrimą į šiltą vietą ir laikykite, kol užputos. Nugriebkite putas ir girą 12 valandų laikykite šaltoje vietoje. Tiekite vėsią.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė