Ingredientai
- Citrinos 5 vnt.
- Mėtos 100 g 2 saujos
- Cukrus 1 st. 1,5 st.
- Vanduo 400 ml negazuotas ir 1l gazuotas mineralinis
Kaip gaminti
1. Vieną citriną supjaustykite griežinėliais. Kitas gerai nuplaukite, nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis.
2. Vandenį užpilkite ant citrinų žievelių ir virkite 5–7 minutes. Į citrinų nuovirą įberkite cukraus, įdėkite smulkintų mėtų. Palikite 1–2 valandoms, kad pritrauktų. Tuomet perkoškite ir supilkite į ąsotį, pridėkite mėtų šakelių, pripilkite mineralinio vandens ir suberkite ledukus.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė