Ingredientai
- Midijos 2 kg
- Karis 1 arbat. š. tailandietiškio geltonojo
- Žuvies padažas 2 valg. š.
- Kokosų pienas 500 ml
- Bulvės 2 kg
- Žalioji citrina 1 vnt.
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Batonas 1 vnt. prancūziškas
- Aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Svogūną susmulkinti ir apkepinti įkaitintoje gilioje keptuvėje arba puode su alyvuogių aliejumi. Įdėti karį ir maišyti, kol pasiskirstys. Supilti kokosų pieną ir jam užkaitus įpilti 2 valgomuosius šaukštus žuvies padažo, įspausti laimo sultis ir įberti 1 šaukštą rudojo cukraus. Kaitinti, kol padažas sutirštės. Tuomet sudėti midijas ir uždengus pavirti 5 minutes.
2. Su lupena virtas bulves sulaužyti gabaliukais ir apvirti įkaitintame aliejuje, kol jos taps aukso spalvos. Bulves ištraukti iš aliejus ir dėti ant vienkartinio rankšluosčio, kad neliktų aliejaus pertekliaus. Paskaninti bulvių prieskoniais.
3. Kad neliktų gardžiojo padažo, į jį rekomenduojama dažyti prancūziško batono gabaliukus.