Ingredientai
- Midijos 600 g šaldytų arba šviežių
- Aitrioji paprika 1 vnt. nedidelis gabalėlis
- Imbieras 1 vnt. nedidelis gabalėlis šaknies
- Vynas 200 ml balto sauso
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Citrinos 1 vnt. pagal skonį citrinų sulčių
- Sviestas 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Petražolės 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Šviežias midijas su geldelėmis šepetėliu švariai nuplaukite po tekančiu vandeniu, kad neliktų jokių nešvarumų, nuplėškite plaušelius, kabančius ties geldelių sandūra. Jeigu naudosite šaldytas midijas, jas atšildykite kambario temperatūroje ir gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.
2. Midijas sumeskite į storasienį puodą su verdančiu vandeniu, puodą uždenkite ir truputį pakaitinkite, kad jos lengvai atsivertų. Geldeles, kurios neprasivėrė, išmeskite.
3. Visas daržoves ir prieskonius susmulkinkite.
4. Pirmiausia didelėje keptuvėje svieste pakepinkite svogūnus ir česnakus, tada sumeskite aitriąsias paprikas ir imbierus, po penkių minučių supilkite vyną ir kaitinkite apie 5 min., sudėkite midijų geldeles, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, citrinų sultimis, apie 5 min. patroškinkite ir tiekite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų