Ingredientai
- Midijos 1 kg juodųjų, nešaldytų
- Avies pieno sūris pecorino romano 80 g tarkuoto
- Česnakai 3 skiltelės
- Petražolės 1 valg. š.
- Pomidorai 3 vnt. geriausiai „San Marzano“ veislės, pailgi
- Čili pipiras 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Čiabata 1 vnt. kepaliukas
Kaip gaminti
1. Nuplaukite midijas šaltame vandenyje, nuvalykite „barzdeles“.
2. Į keptuvę įpilkite tyro alyvuogių aliejaus, suberkite sukapotą česnaką ir pakaitinkite. Suberkite dalį susmulkintų petražolių.
3. Sudėkite midijas ir kaitinkite tol, kol visos atsidarys. Neatsidariusias išmeskite. Suberkite kubeliais supjaustytus pomidorus ir likusias petražoles, pakaitinkite, pagardinkite aštriaisiais pipirais.
4. Patiekite giliose lėkštėse, pabarstykite smulkiai tarkuotu avies pieno sūriu „pecorino romano“
Sūrus, rausvas ir labai pikantiškas padažiukas valgomas mirkant keptą duoną.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų