Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Mielinė duona, įdaryta žolelių pesto padažu

Duona, įdaryta žolelių pesto padažu
Duona, įdaryta žolelių pesto padažu / Tinklaraščio archyvo nuotr.
Skaitysiu vėliau

Šis kepinys tiks ir kasdienai, ir savaitgaliui, o gal net šventei, pagaliau, ji itin tinkama piknikui – nesvarbu, savame kieme ar kur nors tolėliau. Purios ir labai skanios duonos receptu dalinasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė, profesionali kulinarė Laura.

 

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pieną pašildykite tiek, kad mielėms nebūtų per karšta ir supilkite į elektrinio kombaino maišymo indą, sudėkite mieles, cukrų, 100 g miltų, sumaišykite. Pastatykite šiltai 15-20 minučių pridengę maistine plėvele arba rankšluostėliu, kad mielės aktyvuotųsi.

2. Į mielių masę sudėkite trynius, sviestą, įsijokite 200 g miltų su druska ir pradėkite maišyti tešlą. Likusius miltus suberkite pamažu, stebėdami, kad tešla netaptų per kieta. Kai tešla taps glotni, vienalytė ir elastinga, uždenkite maišymo indą maistine plėvele arba rankšluostėliu ir padėkite šiltai valandai, pusantros, kad pakiltų dvigubai.

3. Įdarui sutrinkite smulkintuvu žalumynus su aliejumi ir česnako skiltelėmis (aš pesto padažą buvau pagaminusi anksčiau, todėl jo dėjau iš akies, man atrodo, išėjo šiek tiek daugiau, nei nurodyta originaliame recepte).

4. Pakilusią tešlą lengvai perminkykite, iškočiokite stačiakampį, ištepkite jį pesto padažu, pabarstykite sūriu ir susukite į volelį. Volelį išilgai perpjaukite pusiau, susukite pynę.

Tinklaraščio archyvo nuotr. /Duonos formavimas
Tinklaraščio archyvo nuotr. /Duonos formavimas

5. Pynę dėkite į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais pateptą formą, uždenkite maistine plėvele arba rankšluostėliu ir padėkite šiltai 30-40 minučių, kad pakiltų

6. Kepkite iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.