Ingredientai
- Sviestas 60 g minkšto
- Pienas 200 ml
- Kiaušinių tryniai 2 vnt.
- Cukrus 30 g
- Mielės 1 arbat. š. sausų
- Druska 0,5 arbat. š.
- Miltai 400 g
- Aliejus 50 ml įdarui
- Kietasis sūris 150 g įdarui
- Česnakai 2 skiltelės
- Prieskoniniai žalumynai 100 g tinka špinatai, bazilikai, petražolės, jauni ridikėlių, morkų lapai, laukinės žolės, galite žoles maišyti
Kaip gaminti
1. Pieną pašildykite tiek, kad mielėms nebūtų per karšta ir supilkite į elektrinio kombaino maišymo indą, sudėkite mieles, cukrų, 100 g miltų, sumaišykite. Pastatykite šiltai 15-20 minučių pridengę maistine plėvele arba rankšluostėliu, kad mielės aktyvuotųsi.
2. Į mielių masę sudėkite trynius, sviestą, įsijokite 200 g miltų su druska ir pradėkite maišyti tešlą. Likusius miltus suberkite pamažu, stebėdami, kad tešla netaptų per kieta. Kai tešla taps glotni, vienalytė ir elastinga, uždenkite maišymo indą maistine plėvele arba rankšluostėliu ir padėkite šiltai valandai, pusantros, kad pakiltų dvigubai.
3. Įdarui sutrinkite smulkintuvu žalumynus su aliejumi ir česnako skiltelėmis (aš pesto padažą buvau pagaminusi anksčiau, todėl jo dėjau iš akies, man atrodo, išėjo šiek tiek daugiau, nei nurodyta originaliame recepte).
4. Pakilusią tešlą lengvai perminkykite, iškočiokite stačiakampį, ištepkite jį pesto padažu, pabarstykite sūriu ir susukite į volelį. Volelį išilgai perpjaukite pusiau, susukite pynę.
5. Pynę dėkite į kepimo popieriumi išklotą arba riebalais pateptą formą, uždenkite maistine plėvele arba rankšluostėliu ir padėkite šiltai 30-40 minučių, kad pakiltų
6. Kepkite iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis, Velykos