Ingredientai
- Pienas 2 st.
- Miltai 1 kg
- Mielės 75 g
- Kiaušinių tryniai 10 vnt.
- Miltelinis cukrus 150 g
- Sviestas 150 g
- Vanilės lazdelė 0,5 vnt.
- Razinos 100 g
- Druska 1 arbat. š.
- Perlinis cukrus 200 g papuošimui
Kaip gaminti
1. Dalį miltų užpilkite stikline verdančio vandens ir suplakite į skystoką tyrę.
2. Tyrei ataušus, mieles ištirpinkite stiklinėje pieno, suberkite 250 gramų miltų, ir išmaišykite. Uždengę gautą tešlą rankšluosčiu, palaikykite ją šiltai, kol iškils, o per tą laiką išplakite kiaušinių trynius ir cukrų, kol masė virs putomis.
3. Vėliau šią masę užpilkite ant iškilusios tešlos, taip pat įpilkite likusius miltus ir pieną, druską bei kitus prieskonius ir, gerai išmaišę, imkitės minkyti.
4. Ant išminkytos tešlos supilkite ištirpdytą sviestą ir leiskite tešlai dar labiau iškilti.
5. Kol tešla kyla, pasiruoškite kepimo formą: jos šonus ir dugną ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais.
6. Tešlai iškilus, į kepimo formą dėkite jos tiek, kad užpildytų ne daugiau pusės formos tūrio. Leiskite tešlai pakilti lig pat formos viršaus, ir tuomet pašaukite kepti.
7. Plikytą bobą kepkite maždaug valandą, 180 laipsnių temperatūroje.
8. Valgykite tik kepiniui visai atšalus, o prieš skanaujant galima papuošti cukrinukais.