6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 12
Jau įvertinote šį receptą

Mielinė pynė su mėlynių uogiene ir kreminiu sūriu

Mielinė pynė
Mielinė pynė / Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

Jei mėgstate mėlynių uogienę, jums patiks ja paskaninta mielinė pynė. Šiek tiek darbo ir laiko prireiks, tačiau rezultatas patiks visiems, o ir paskanaus šio kepinio visas būrys!

 

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Į nedidelį puodą dėkite sviestą ir nustatę nedidelį karštį, išlydykite. Supilkite pieną, vandenį ir pakaitinkite iki kūno temperatūros.

2. Perpilkite skystį į indą, kuriame minkysite tešlą, suberkite mieles, cukrų ir išmaišykite. Leiskite kelias minutes mišiniui pastovėti, kol mielės ištirps.

3. Į skystį su mielėmis berkite miltus, įmuškite kiek paplaktą kiaušinį, pradžioje maišykite, o tada imkitės minkymo. Jei tešla itin lipni, galite įberti saujelę miltų, tačiau verčiau nepersistengti. Minkykite kelias minutes, kol tešla bus glotni, elastinga. 4. Dėkite išminkytą tešlą į riebalais pateptą dubenį, pridenkite virtuviniu rankšluosčiu ir statykite į šiltą vietą 45-60 min. – tešla turi padvigubėti.

5. Kol tešla kyla, nedideliame dubenyje kreminį sūrį išsukite su įdarui skirtu cukrumi ir citrinos žievele.

 

6. Ant lygaus paviršiaus paklokite gabalą kepimo popieriaus. Pakilusią tešlą perminkykite, o tada kočėlu ant patiesto popieriaus iškočiokite iš jos maždaug 25 x 35 cm dydžio stačiakampį.

7. Viduryje, per visą gauto stačiakampio ilgį paskleiskite išsuktą kreminį sūrį. Ant jo šaukštais tolygiai padėliokite mėlynių uogienės, jei naudojate, berkite ir šviežių šilauogių, o tada per visą įdaro ilgį pašlakstykite truputį citrinos sulčių.

8. Iš abiejų įdaro pusių likusiuose tuščiuose tešlos kraštuose aštriu peiliu padarykite 1,5-2 cm pločio įpjovas. Imdami po vieną tešlos juostelę paeiliui tai vienoje, tai kitoje įdaro pusėje denkite įdarą ir taip supinkite savotišką kasą (kaip tai daroma, galite pamatyti šiame filmuke).

9. Su visu kepimo popieriumi perkelkite pyragą ant plačios kepimo skardos, pridenkite rankšluosčiu ir leiskite vėl apie 40 min. pakilti.

 

10. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.

11. Aptepimui skirtą kiaušinį paplakite su vandeniu, o tada gautu mišiniu aptepkite pyrago viršų, jei naudojate, pabarstykite perliniu cukrumi.

12. Kepkite 25-30 min., kol pyrago viršus bus auksiškai rudas. Leiskite kiek pravėsti ir galite ragauti!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.