Ingredientai
- Miltai 500 g
- Pienas 250 ml
- Mielės 20 g šviežios
- Sviestas 50 g
- Cukrus 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Mieles ištrinkite su šaukšteliu cukraus, įmaišykite pašildytą pieną ir palaikykite šiltoje vietoje 20 minučių.
- Kai mielės pakils, į masę įmaišykite plaktą kiaušinį, suberkite persijotus miltus ir druską, ištirpintą sviestą, užminkykite tešlą ir palikite kilti, kol ji padvigubės.
- Tada tešlą dar kartą išminkykite ir padalykite į vidutinio dydžio rutuliukus, iš kurių formuosite bandeles.
- Bandeles galite kepti be įdaro arba įdaryti pasirinktu vienu ar keliais įdarais – vienos galbūt bus pusryčiams, kitos – vakarienei.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 minutes.
PASIŪLYMAI BANDELIŲ ĮDARAMS: