6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.1 5 / 8
Jau įvertinote šį receptą

Mielinės bandelės su cinamonu, praturtintos moliūgais

Bandelės su cinamonu, praturtintos moliūgais
Bandelės su cinamonu, praturtintos moliūgais / Autorės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Iškepti šias gražuoles įkvėpė garsiosios švediškos bandelės su cinamonu kanelbulle, kurių tešla kvėpinama maltu kardamonu, o įdaroma kvapniu cinamonu, sumaišytu su cukrumi.

 

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Šiame recepte naudoju šviesius speltų miltus ir lydytą ghee sviestą, bet norintys jas gali kepti ir su paprastais miltais, bei sviestu. Tik labai rekomenduoju į tešlą būtinai įmaišyti moliūgų tyrės ir įberti kvapnaus kardamono, o bandelių viršų aptepti kremine varške, kuri užbaigia bandeles – ir jų skonį, ir išvaizdą. Ir, būtinai, bandelių viršui dar nepagailėkite cinamono.

1. Paruoškite bandelių tešlą. Pieną pašildykite, kad jame galima būtų ištirpinti mieles, svarbu, kad pienas nebūtų per karštas. Palikite mieles piene 5 minutėms, kad suaktyvėtų, įberkite šaukštelį cukraus. Paprastą arba ghee sviestą pašildykite, kad išsilydytų. Kiaušinius išplakite su cukrumi, į juos supilkite lydytą sviestą, sukrėskite moliūgų tyrę, suberkite kardamoną, druską ir po truputį, vis minkydami suberkite miltus bei supilkite suaktyvintas mieles. Užminkykite prie rankų nelimpančią tešlą. Ją palikite šiltai valandai, kad pakiltų.

2. Pakilusią tešlą iškočiokite į kuo didesnį stačiakampį, nepamirškite prieš tai gausiai pabarstyti miltai, kad, bekočiojant tešlą, ji nepriliptų prie stalviršio.

3. Iškočiotos tešlos vieną pusę gerai aptepkite lydytu sviestu ir ant jo vienodai pabarstykite cukraus su cinamonu mišinį. Taip paruoštą tešlą atsargiai susukite. Tešlos kraštą kiek sudrėkinkite ir prispauskite prie ritinio, kad priliptų. Ritinį supjaustykite apytikslai 3 cm ilgio bandelėmis.

 

4. Pasiruoškite didelį keramikinį kepimo indą, kurį ištepkite sviestu, į jį suguldykite bandeles taip, kad iš viršaus matytųsi jų susukimai. Bandeles dar pusvalandžiui padėkite šiltai, kad kiek pakiltų.

5. Pašaukite kepti į iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 15 minučių.

6. Kol bandelės kepa, pasiruoškite kremą aptepimui. Kreminę varškę išsukite su vanile ir saldžiu sirupu. Iškepusias bandeles ištraukite ir dar karštas aptepkite paruoštu kremu. Bandeles palikte praaušti ir mėgaukitės.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.