Ingredientai
- Moliūgo tyrė 0,5 st. tešlai
- Sviestas 0,5 st. lydyto (galima naudoti ir ghee); perpus tešlai ir įdarui
- Rudasis cukrus 0,5 st. nerafinuoto; šiek tiek mažiau tešlai ir daugiau įdarui
- Pienas 0,25 st. tešlai
- Miltai 4 st. speltų; tešlai
- Mielės 7 g sausų; tešlai
- Kiaušiniai 2 vnt. tešlai
- Kardamonas 1 arbat. š. malto; tešlai
- Cinamonas 5 arbat. š. įdarui ir dar šiek tiek aptepimui
- Kreminė varškė 250 g aptepti
- Vanilės ekstraktas 0,4 arbat. š. aptepti
- Klevų sirupas 2 valg. š. arba agavų; aptepti
Kaip gaminti
Šiame recepte naudoju šviesius speltų miltus ir lydytą ghee sviestą, bet norintys jas gali kepti ir su paprastais miltais, bei sviestu. Tik labai rekomenduoju į tešlą būtinai įmaišyti moliūgų tyrės ir įberti kvapnaus kardamono, o bandelių viršų aptepti kremine varške, kuri užbaigia bandeles – ir jų skonį, ir išvaizdą. Ir, būtinai, bandelių viršui dar nepagailėkite cinamono.
1. Paruoškite bandelių tešlą. Pieną pašildykite, kad jame galima būtų ištirpinti mieles, svarbu, kad pienas nebūtų per karštas. Palikite mieles piene 5 minutėms, kad suaktyvėtų, įberkite šaukštelį cukraus. Paprastą arba ghee sviestą pašildykite, kad išsilydytų. Kiaušinius išplakite su cukrumi, į juos supilkite lydytą sviestą, sukrėskite moliūgų tyrę, suberkite kardamoną, druską ir po truputį, vis minkydami suberkite miltus bei supilkite suaktyvintas mieles. Užminkykite prie rankų nelimpančią tešlą. Ją palikite šiltai valandai, kad pakiltų.
2. Pakilusią tešlą iškočiokite į kuo didesnį stačiakampį, nepamirškite prieš tai gausiai pabarstyti miltai, kad, bekočiojant tešlą, ji nepriliptų prie stalviršio.
3. Iškočiotos tešlos vieną pusę gerai aptepkite lydytu sviestu ir ant jo vienodai pabarstykite cukraus su cinamonu mišinį. Taip paruoštą tešlą atsargiai susukite. Tešlos kraštą kiek sudrėkinkite ir prispauskite prie ritinio, kad priliptų. Ritinį supjaustykite apytikslai 3 cm ilgio bandelėmis.
4. Pasiruoškite didelį keramikinį kepimo indą, kurį ištepkite sviestu, į jį suguldykite bandeles taip, kad iš viršaus matytųsi jų susukimai. Bandeles dar pusvalandžiui padėkite šiltai, kad kiek pakiltų.
5. Pašaukite kepti į iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 15 minučių.
6. Kol bandelės kepa, pasiruoškite kremą aptepimui. Kreminę varškę išsukite su vanile ir saldžiu sirupu. Iškepusias bandeles ištraukite ir dar karštas aptepkite paruoštu kremu. Bandeles palikte praaušti ir mėgaukitės.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai