Ingredientai
- Pienas 200 ml
- Cukrus 2 valg. š.
- Mielės 1 vnt. 1 pakelis sausų mielių - 7 arba 11 g pakuotė
- Sviestas 200 g minkštas
- Druska 5 g 1/2 arbat. š.
- Miltai 500 g
- Pieniškos derelės: 17 vnt.
- Kiaušiniai 1 vnt. plaktas
Kaip gaminti
1. Pieną pašildykite iki kambario temperatūros. Suberkite cukrų, mieles ir šluotele išplakite, kol cukrus ir mielės ištirps.
2. Dubenėlį uždenkite rankšluostėliu ir padėkite šiltai 10-15 minučių, kol iš mielių paviršiuje susidarys „kepurėlė“ (tai būtina!).
3. Į didelį dubenį persijokite miltus, sumaišykite su druska.
4. Į miltų mišinį sudėkite kubeliais pjaustytą minkštą sviestą (atšildykite jį natūraliai, tiesiog iš anksčiau išėmę iš šaldytuvo, nenaudokite mikrobangų krosnelės).
5. Tarp pirštų trinkite miltus su sviestu tol, kol susidarys trupinėliais.
6. Supilkite pieną su mielėmis (nepamirškite, kad turi būti susidarius mielių „kepurėlė“).
7. Išmaišykite ir pradėkite minkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, tačiau ne skysta. Jei ji per skysta, įberkite dar truputį miltų.
8. Reikiamos konsistencijos tešlą minkykite 3 minutes, tuomet dėkite į švarų dubenį, uždenkite rankšluostėliu ir dėkite į šaldytuvą. Laikykite šaldytuve 30 minučių.
9. Išėmę tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite. Supjaustykite tešlą ilgomis juostelėmis.
10. Kiekvieną dešrelę apsukite tešlos juostele.
11. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotas skardas. Aptepkite plaktu kiaušiniu.
12. Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol bandelės taps auksinės spalvos.
Receptas iš tinklaraščio „Saulėta virtuvė“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Saulėta virtuvė“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita