Ingredientai
- Kiaušiniai 5 vnt. trynys - tešlai ir 3 kietai virti - įdarui, 1 - aptepimui
- Sviestas 100 g tešlai
- Pienas 1 st. tešlai
- Mielės 30 g tešlai
- Cukrus 1 žiupsnelis tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai ir įdarui
- Miltai 500 g tešlai
- Faršas 400 g kiaulienos - įdarui
- Svogūnai 1 vnt. didelis arba 2 maži - įdarui
- Aliejus 3 valg. š. įdarui
- Pipirai 1 žiupsnelis malti - įdarui
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. smulkinti, pagal skonį - įdarui
- Sezamo sėklos 1 valg. š. įdarui
Kaip gaminti
1. Sviestą ištirpinkite. Pieną šiek tiek pašildykite, sumaišykite su trintomis mielėmis, cukrumi ir leiskite pakilti. Į didesnį dubenį suberkite miltus, padarykite duobutę ir supilkite pakilusias mieles, įmuškite kiaušinio trynį, įberkite žiupsnelį druskos, supilkite sviestą ir užminkykite tešlą. Tešlą uždenkite lininiu ar drobiniu rankšluosčiu ir leiskite pastovėti 30–40 minučių, kad pakiltų.Tešlą perminkykite ir vėl uždenkite, kad pakiltų.
2. Keptuvėje apkepinkite smulkintus svogūnus, tuomet sudėkite faršą, paskaninkite prieskoniais ir nuolat maišydami iškepkite. Į pravėsusią masę sudėkite kubeliais pjaustytus kiaušinius ir gerai išmaišykite.
3. Iš tešlos formuokite nedideles bandeles, į vidų įdėkite faršo. Bandeles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir leiskite 15–20 minučių pakilti. Tada aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite sezamų sėklomis. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20–30 minučių, kol gražiai parus.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita