6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 16
Jau įvertinote šį receptą

Mielinės bandelės su lašinukais

Bandelės su lašinukais
Bandelės su lašinukais / Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

Verta tokių bandelių išsikepti savaitgalį, o gal prieš kokią kelionę (pavyzdžiui, dviračiais), labai skaniai jas suvalgysite gryname ore.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasiruoškite mielinę tešlą. Mieles ištrinkite dubenyje su cukrumi, supilkite šiltą, tačiau ne karštą pieną, įberkite miltų tiek, kad gautumėte tirštos grietinės tirštumo tešlą, gerai išmaišykite ir pastatykite šiltai 20–30 min., kol masė taps burbuluota.

2. Išmaišykite tešlą ir supilkite pravėsintą sviestą, berkite miltus ir druską bei, kai tik bus įmanoma, imkite minkyti. Jums reikia išminkyti vientisą, elastingą, nebelipnią tešlą, tai gali užtrukti ir visas 10–15 min. (jums gali padėti ir virtuviniai aparatai, jei tik turite tešlos minkymui skirtą antgalį).

3. Iš išminkytos tešlos suformuokite rutulį, dėkite į nemažą dubenį, pridenkite medžiaginiu rankšluostėliu ir dėkite kilti šiltoje vietoje – mums reikia, kad tešla padvigubėtų, o tam prireiks 1–1,5 val.

4. Kol tešla kyla, pasiruoškite įdarą. Į keptuvę pilkite mažą šlakelį aliejaus ir pakepinkite svogūną, kol taps perregimas, suberkite lašinukus ir kiek pašildykite – stipriai kepinti ir skrudinti nereikia. Nukelkite keptuvę nuo viryklės, į svogūnų-lašinukų mišinį suberkite džiūvėsėlius ir prieskonius, gerai išmaišykite.

 

5. Pakilusią tešlą perminkykite, ant lygaus miltuoto paviršiaus iškočiokite maždaug 1 cm storio lakštą ir aštriabriaune nemaža stikline ar kitu patogiu indeliu išspaudykite nedidelius skrituliukus. Ant kiekvieno jų dėkite maždaug po šaukštelį įdaro, sulenkite pusiau ir gerai apspaudykite, o tada miltuotose rankose švelniai suapvalinkite, kad bandelė kiek primintų cepeliną.

6. Į miltais pabarstytą skardą dėkite pyragėlius „siūle“ į apačią, leiskite dar pusvalandį pakilti uždengus medžiaginiu virtuviniu rankšluostėliu. Tada aptepkite kiek paplaktu kiaušiniu ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.

7. Kepkite 15–20 min., kol bandelės taps auksiškai rusvos. Kiek atvėsinkite ir ragaukite. Išliks skanios ir kitą dieną, tačiau ilgiau nelaikykite.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.