Ingredientai
- Miltai 500 g tešlai
- Cukrus 50 g tešlai
- Mielės 25 g tešlai
- Druska 1 arbat. š. tešlai
- Pienas 300 ml tešlai
- Sviestas 150 g tešlai
- Kiaušiniai 4 vnt. tešlai
- Lašinukai 150 g rūkytų; įdarui
- Pipirai 0,5 arbat. š. maltų juodųjų ir kvapniųjų mišinio; įdarui
Kaip gaminti
1. Mieles ištrinkite su šaukštu cukraus. Pašildykite pieną, jis turi būti ne karštas, o šiltas. Pieną užpilkite ant mielių, sudėkite dalį miltų, kad išeitų tiršta blynų tešla. Kai miltai gerai išsiplaks, uždenkite dubenį rankšluosčiu ir pastatykite šiltai, kad pakiltų.
2. Tuo tarpu kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi, ištirpdykite sviestą ir jį atvėsinkite. Kai tešlos pasidarys dvigubai, sudėkite kiaušinius, sviestą ir su likusiais miltais išminkykite tešlą. Ji turi būti ne per kieta, tačiau tokia, kad būtų galima iškočioti lakštą. Dar kartą pastatykite šiltai.
3. Tuo tarpu pasiruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite lašinukus – kuo smulkiau, tuo skaniau. Pabarstykite pipirais Jei patinka, galite įdėti svogūno, bet man skaniausia – be nieko.
4. Kai tešla pakils, išimkite ją ant miltais pabarstytos lentelės ir kočėlu pasidarykite lakštą. Stikline spauskite apskritimus, dėkite į juos lašinukus ir lipdykite bandeles. Forma – pagal jūsų norą ir fantaziją.
5.Dėkite bandeles į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir leiskite keliolika minučių pakilti. Pakilusias patepkite šiek tiek paplaktu kiaušiniu, Tuomet dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 20-20 min., kol viršus bus gražiai rusvas.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Užgavėnės