„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.4 5 / 71
Jau įvertinote šį receptą

Mielinės bandelės su lašinukais

Mielinės bandelės su lašinukais
Mielinės bandelės su lašinukais / Autoriaus nuotr.
Skaitysiu vėliau

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šį kartą repertuare toks artimas lietuviams patiekalas – bandelės su lašinukais. Pasaulyje juos dažniausiai vadina rusišku žodžiu „pirožki“ (пирожки), jie itin paplite slaviškoje Europoje, o Lietuvoje greičiausiai užsiliko nuo LDK laikų, kai Lietuva buvo tarpjūrių valstybė. Pasaulyje panašūs pyragėliai su vienokiu ar kitokiu įdaru dažniausiai yra prisikiriami prie gatvės maisto, bet namie – skaniausia.

 

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Mieles ištrinkite su šaukštu cukraus. Pašildykite pieną, jis turi būti ne karštas, o šiltas. Pieną užpilkite ant mielių, sudėkite dalį miltų, kad išeitų tiršta blynų tešla. Kai miltai gerai išsiplaks, uždenkite dubenį rankšluosčiu ir pastatykite šiltai, kad pakiltų.

2. Tuo tarpu kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi, ištirpdykite sviestą ir jį atvėsinkite. Kai tešlos pasidarys dvigubai, sudėkite kiaušinius, sviestą ir su likusiais miltais išminkykite tešlą. Ji turi būti ne per kieta, tačiau tokia, kad būtų galima iškočioti lakštą. Dar kartą pastatykite šiltai.

3. Tuo tarpu pasiruoškite įdarą. Smulkiai supjaustykite lašinukus – kuo smulkiau, tuo skaniau. Pabarstykite pipirais Jei patinka, galite įdėti svogūno, bet man skaniausia – be nieko.

4. Kai tešla pakils, išimkite ją ant miltais pabarstytos lentelės ir kočėlu pasidarykite lakštą. Stikline spauskite apskritimus, dėkite į juos lašinukus ir lipdykite bandeles. Forma – pagal jūsų norą ir fantaziją.

5.Dėkite bandeles į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir leiskite keliolika minučių pakilti. Pakilusias patepkite šiek tiek paplaktu kiaušiniu, Tuomet dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 20-20 min., kol viršus bus gražiai rusvas. 

 

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.