Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.3 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Mielinės bandelės su vanilinės obuolienės įdaru

Mielinės bandelės su vanilinės obuolienės įdaru
Mielinės bandelės su vanilinės obuolienės įdaru / Nidos Degutienės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Nida Degutienė (Nidos receptai): Įprasta obuolienes gardinti cinamonu. Tačiau siūlau pamėginti vieną kitą indelį pasigaminti obuolienės su vanile – tokiu įdaru paskaninti jūsų obuoliniai kepiniai atsiskleis visai kitomis spalvomis.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Obuolius nulupkite, perpjaukite pusiau, tada dar pusiau, išimkite sėklas. Supjaustykite obuolius įvairaus dydžio gabalėliais. Palikite ir kiek didesnių, kad suvirusi obuolienė turėtų gabalėlių.

2. Į puodą supilkite cintrinos sultis, vandenį, cukrų ir vanilę. Suberkite apie ⅔ kiekio obuolių (pasilikite smulkiausius gabalėlius). Kaitinkite šią masę vis pamaišydami, virinkite ant nedidelės ugnies apie 15 minučių (laikas priklausys nuo to, kokios rūšies ir kietumo jūsų obuoliai, gali pakakti mažiau, bet gali prireikti dar ilgiau), kol obuoliai sukris, visiškai suminkštės. Įdėkite sviestą ir suberkite atidėtus obuolių gabalėlius, dar pavirinkite kelias minutes, kol ir šie paskesnieki šiek tiek suminkštės, bet nesukris visiškai.

3. Sudėkite į stiklainį ir laikykite šaldytuve.

O kai obuolienė jau bus paruošta, kvieskite savo vaikus į virtuvę, ir imkitės mielinių bandelių su gaiviu įdaru, kurios savo forma primins nuo medžių nukritusius obuolius! Tik įsivaizduokite, su kokiu džiaugsmu tokias bandeles mažieji nešis į mokyklą ir su kopkiu apetitu sušveis priešpiečiams.

1. Miltus, mieles, druską sumaišykite dubenyje arba elektrinio kombaino inde. Supilkite pašildytą pieną (tik ne per karštą, ne daugiau 40 °C), kiaušinio trynius, cukrų, vanilę, ir maišykite, paskiausiai lėta srovele supildami tirpintą sviestą.

 

2. Minkykite tešlą, kol ji taps elastinga, žvilganti. Suformuokite iš tešlos rutulį, uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir palikite apie valandą pastovėti šiltoje vietoje, kad tešlos kiekis padvigubėtų.

3. Kol tešla kyla, pasiruoškite keksiukų kepimo formą, išklokite ertmes popieriniais sijonėliais arba ištepkite riebalais. Cinamono lazdeles sulaužykite gabalėliais (maždaug 5 cm) – bus obuolių „koteliai“.

4. Pakilusią tešlą išimkite ant darbastalio, padalinkite į 10 dalių. Iš kiekvieno tešlos gabalėlio suformuokite rutulį. Jį suplokštinkite, į vidų įdėkite maždaug po 1 šaukštą obuolienės, sulipdykite kraštelius, dar kartą paridenkite, kad bandelė būtų apvali, ir dėkite į paruoštą skardą. Į kiekvienos bandelės centrą įspauskite po cinamono lazdelės gabalėlį, įbesdami jį iki pat bandelės dugno. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite bandeles dar kartą pakilti, apie 30-40 min.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Bandeles patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite apie 25 minutes. Jei cinamono lazdelės kepant iššoks į paviršių ir susikreivins, nepergyvenkite, įspauskite jas atgal į iškepusias bandeles.

Patiekite geriausia šiltas!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.