Ingredientai
- Mielės 20 g
- Cukrus 50 g ir kremui 100 gr.
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys ir kremui 1 kiaušinio trynys
- Aliejus 50 ml ir kremui; 500 ml aliejaus gruzdinimui
- Mielės 20 g
- Miltai 500 g ir kremui 2 valg. š. miltų (su nedideliu kaupu)
- Degtinė 50 ml
- Pienas 250 ml Kremui
- Vanilė 1 vnt. kremui; pusė vanilės ankšties
- Vanduo 250 ml šilto
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
Vienas iš labai ryškių Jerevano įspūdžių – spurgos. Kiek neįprastos formos – plokščios, tirpstančios burnoje, įdarytos plikytu kremu... Tikras skanumėlis. :)
1. Mieles ištrinkite su 1 šaukštu cukraus, supilkite vandenį ir 2-3 šaukštus miltų. Palikite 15 minučių, kad iškiltų. Tada dėkite likusius produktus, supilkite degtinę ir minkykite tešlą, kol taps glotni, kietoka ir nelips prie dubenėlio sienelių. Palikite kilti dar 45-50 minučių.
2. Kol kildinsite tešlą, paruoškite kremą: kiaušinio trynį išplakite su 50 ml pieno, ir nuolat plakdama pamažu supilkite į miltus. Į likusį pieną suberkite cukrų ir vanilės ankšties turinį, užvirinkite. Verdantį sirupą supilkite į trynio ir miltų masę ir nuolat maišydama pakaitinkite, kol masė sutirštės. Kremas turi būti tirštesnis, nes juo reikės įdaryti spurgas prieš kepant.
3. Iš tešlos iškočiokite maždaug 0,7-0,8 cm storio blyną. Išspauskite iš jos 10 cm skersmens apskritimus. Į apskritimo viduriuką dėkite šaukštelį (galite ir kiek daugiau) kremo. Labai gerai užspauskite, suformuokite paplotėlį ir palikite kilti 10-15 minučių. Kepkite spurgas gerai įkaitusiame aliejuje ant vidutinio kaitrumo ugnies.
4. Iškepusias sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Gausiai pabarstykite milteliniu cukrumi.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Žaidžiame virtuvę“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Armėnų