Ingredientai
- Raugas 30 g ruginio; jei neturit, nedėkit
- Mielės 5 g arba 15 g šviežių
- Miltai 300 g
- Pienas 150 ml šilto, kambario temperatūros
- Moliūgo tyrė 70 g
- Druska 1 arbat. š.
- Cukrus 0,5 arbat. š.
- Moliūgo sėklos 30 g
Kaip gaminti
1. Jei bandeles kepsite su raugu ir šviežiomis mielėmis, sumaišykite mieles, raugą ir pieną bei palikite masę, kad suputotų apie 10-15 min. laikydami šiltoje vietoje. Jei kepsite iš sausų mielių, jas sumaišykite su miltais, druska ir cukrumi.
2. Sausus ingredientus (miltus, sausas mieles, druską ir cukrų) suberkite į elektrinio kombaino indą. Dubenėlyje sumaišykite raugą (jei naudojate) su šiltu pienu ir moliūgų koše (tiesiog sutrinkite mikseriu keptą moliūgą). Šią masę supilkite į miltų masę ir rankomis arba kombainu suminkykite iki vientisos masės. Pabaigoje įminkykite moliūgų sėklas.
3. Palikite šitaip paruoštą masę šiltoje vietoje, uždengę virtuviniu rankšluosčiu, kad tūris padvigubėtų (apie 60-90 min). Po šio laiko sumaigykite tešlą, padalinkite į 10 dalių. Iš kiekvienos suformuokite po duonelę (apvalią ar pailgą).
4. Išdėliokite duoneles išlaikant atstumą tarp jų ant skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite pakilti dar kartą. Užtruks apie 30 min.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 210C. Orkaitės apačioje padėkite karščiui atsparų indą. Turėkite pasiruošę 150 ml verdančio vandens. Pašaukite bandeles kepti, geriausiai – arčiau viršutinio kaitinimo elemento, ir tuo pat metu įpilkite į indą orkaitėje karšto vandens, kad kepant susidarytų garai. Jei turite garinę orkaitę, galite įjungti duonos kepimo funkciją ir sekti instrukcijas. Bandelės iškeps per maždaug 10-15 min, tačiau laikas visada priklauso nuo orkaitės savybių ir bandelių dydžio.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai