Ingredientai
- Miltai 500 g tešlai
- Sviestas 100 g tešlai
- Cukrus 220 g 100g - tešlai ir 4 valg. š. - įdarui
- Pienas 300 ml tešlai
- Kiaušiniai 4 vnt. 1 - tešlai ir 2 baltymai - įdarui, bei kiaušinio plakinio - bandelėms aptepti
- Mielės 25 g šviežių - tešlai
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š. tešlai ir 1 arbat. š. - įdarui
- Cinamonas 1 žiupsnelis tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
- Riešutai 1 st. įvairių, kapotų - įdarui
Kaip gaminti
Mielinei tešlai:
- Pieną užvirinkite ir atvėsinkite iki kūno temperatūros. Mieles moliniame dubenėlyje sutrupinkite, užpilkite 2 šaukštais pieno ir žiupsniu cukraus, palaukite, kol suputos.
- Miltus persijokite per sietelį, suberkite druską ir cukrų, vanilinį cukrų.
- Viską gerai išmaišykite, viduje padarykite duobutę ir į ją supilkite mieles.
- Įmuškite kiaušinį, supilkite likusį pieną, viską gerai išmaišykite. Supilkite ištirpdytą sviestą ir 50 min. palaikykite šiltai, kad tešla pakiltų.
- Dar kartą ją išminkykite ir iškočiokite norimo storio lakštą.
Bandelių įdarui:
- Kiaušinių baltymus su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakite šluotele arba elektriniu plakikliu.
- Kruopščiai sumaišykite juos su sausoje keptuvėje kepintais riešutais.
- Iškočiotą vidutinio storumo tešlos lakštą tolygiai patepkite paruoštu riešutų ir baltymų mišiniu.
- Tešlos lakštą ant miltais pabarstyto stalo susukite į ritinį, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.
- Tešlos ir riešutų suktinukus aptepkite kiaušinio plakiniu, dėkite į miltais pabarstytą kepimo formą ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita