Ingredientai
- Miltai 500 g mielinei tešlai
- Sviestas 170 g 100 - mielinei tešlai ir 70 - aguonų įdarui
- Cukrus 170 g 100 g - mielinei tešlai ir 3 valg. š. - aguonų įdaru
- Pienas 300 ml mielinei tešlai
- Kiaušiniai 1 vnt. mielinei tešlai
- Mielės 25 g šviežių - mielinei tešlai
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis mielinei tešlai
- Cinamonas 1 žiupsnelis mielinei tešlai
- Druska 1 žiupsnelis mielinei tešlai
- Aguonos 300 g aguonų įdarui
Kaip gaminti
Mielinei tešlai:
- Pieną užvirinkite ir atvėsinkite iki kūno temperatūros.
- Mieles moliniame dubenėlyje sutrupinkite, užpilkite 2 šaukštais pieno ir žiupsniu cukraus, palaukite, kol suputos.
- Miltus persijokite per sietelį, suberkite druską ir cukrų, vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite, viduje padarykite duobutę ir į ją supilkite mieles. Įmuškite kiaušinį, supilkite likusį pieną, viską gerai išmaišykite.
- Supilkite ištirpdytą sviestą ir 50 min. palaikykite šiltai, kad tešla pakiltų.
- Dar kartą ją išminkykite ir iškočiokite norimo storio lakštą.
Įdarui:
- Pagal nurodytą receptą paruoštą mielinę tešlą iškočiokite ant gausiai miltais pabarstyto paviršiaus.
- Sviestą išlydykite puodelyje virš garų. Plačiu konditeriniu šepetėliu tolygiai aptepkite juo tešlos lakštą.
- Į dubenį subertas aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu ir palikite 20–30 min. Nuvarvinkite, suberkite cukrų ir iki vientisumo išplakite elektriniu maišikliu.Aguonų įdarą tolygiai paskirstykite ant lakšto.
- Tešlos lakštą susukite į ritinį ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Juos sudėkite į miltais pabarstytą kepimo formą ir aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vaikų šventė, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita