Ingredientai
- Miltai 250 g
- Pienas 400 ml
- Mielės 20 g
- Sviestas 2 valg. š.
- Cukrus 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Aliejus 200 ml kepimui
- Kiaušiniai 2 vnt.
Kaip gaminti
1. 200 ml šilto pieno išmaišykite mieles, cukrų, kelis šaukštus miltų ir pastatykite šiltai, kad pakiltų.
2. Į pakilusią masę supilkite likusį pieną, sudėkite kiaušinių trynius, suberkite visus miltus, truputį pasūdykite, supilkite lydytą sviestą. Maišykite, kol masė pasidarys vienalytė. Tada atsargiai įmaišykite standžiai išplaktus baltymus ir vėl pastatykite šiltai, kad pakiltų.
3. Prieš kepdami tešlą dar kartą išmaišykite, po šaukštą dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite, kol blynai gražiai apskrus iš abiejų pusių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita