Ingredientai
- Mielės 25 g šviežių
- Cukrus 3 valg. š.
- Pienas 200 ml
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Razinos 1 sauja didelė
- Druska 1 žiupsnelis
- Begliutenių miltų mišinys 1 st. rinkitės tokius, kuriuose daugiau kukurūzų miltų bei krakmolo
Kaip gaminti
1. Užmerkite didelę saują razinų šiltame vandenyje maždaug pusvalandžiui.
2. Mieles sumaišykite su 1 šaukštu cukraus ir užpilkite šiltu pienu. Tuomet supilkite lengvai išplaktus kiaušinius, likusius 2 valgomus šaukštus cukraus, viską išmaišykite. Maišant berkite miltus. Tešla turi būti grietinės tirštumo, todėl berdami miltus stebėkite, kad jų nebūtų per daug. Pabaigoje suberkite išbrinkintas razinas ir lengvai išmaišykite.
3. Uždenkite maistine plėvele arba virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje, kol tešla pakils ir padvigubės. Arba įkaitinkite orkaitę iki 50 laipsnių ir įdėkite į ją uždengtą tešlą 40–60 min., kad gražiai iškiltų.
4. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ar ištepkite ją lašinukais bei dėkite po šaukštą iškilusios tešlos. Kepkite, kol gražiai apskrus.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Rengiu šventę: Užgavėnės