Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Pienas 250 ml
- Mielės 30 g šviežių
- Cukrus 5 valg. š.
- Miltai 250 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 50 ml kepimui
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis
- Sviestas 1 valg. š.
- Uogos (avietės, mėlynės ar kitokios mėgstamos) 500 g
Kaip gaminti
1. Mieles sutrupinkite ir išsukite su 2 šaukštai cukraus.
2. Į mielių mišinį supilkite kambario temperatūros pieną, viską gerai išmaišykite, pridenkite medvilniniu rankšluostėliu ir padėkite šiltai maždaug 30 min., kol mielės ims burbuliuoti ir pakils.
3. Kitame dubenėlyje elektriniu plakikliu iki baltumo išplakite likusį cukrų ir kiaušinius.
4. Gautą masę įmaišykite į mieles, tada suberkite miltus, vanilinį cukrų, supilkite sviestą, viską gerai išplakite ir palikite šiltai dar 40 min.
5. Blynus kepkite vidutinio dydžio keptuvėje, užberkite mėgstamų uogų ar tepkite uogienės ir perlenkite per pusę. Iškepusius galite pabarstyti milteliniu cukrumi ar apipurkšti grietinėle.
Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant tešlos kildymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Užgavėnės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita