Ingredientai
- Miltai 240 g tešlai
- Mielės 1 arbat. š. sausų; tešlai
- Cukrus 3 valg. š. viršui ir dar 1 šaukštelis tešlai
- Vanduo 120 ml šilto; tešlai
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. tešlai
- Cinamonas 1 arbat. š. pabarstymui
- Sviestas 1 valg. š. ištirpinto; viršui
- Razinos 4 valg. š. paskaninimui
Kaip gaminti
1. Visus tešlai skirtus produktus sudėkite į didelį dubenį, pradžioje išmaišykite, kiek pavyksta, o tada imkitės minkyti. Minkykite apie 5 min, kol tešla taps vientisa, minkšta ir elastinga. Suvoliokite tešlą į rutulį, patepkite jo viršų alyvuogių aliejumi, dėkite į dubenį ir, uždengę virtuviniu rankšluosčiu, leiskite šiltoje vietoje 30 min. pakilti.
2. Kol tešla kyla, orkaitę įkaitinkite iki 200C laipsnių temperatūros. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite cukrų ir cinamoną.
3. Pakilusią tešlą ant miltuoto paviršiaus iškočiokite iki 5 mm storio lakšto, ant jo paberkite razinas bei cukraus-cinamono mišinį (kelis žiupsnius pastarojo pasilikite). Suvyniokite į volelį, o tada jį vėl išplokite iki panašaus storio, kaip buvo. Gautą lakštą aštriu peiliu supjaustykite į 7-8 juosteles ir pakočiokite, kad būtų lyg virvelės. Iš kiekvienos tokios virvelės sumegzkite mazgą (galite ir dvigubą, jei iškočiojote ilgokas).
4. Dėkite gautus mazgelius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepkite lydytu sviestu ir pabarstykite likusiu cukraus-cinamono mišiniu. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20 min. Bandelės ypač skanios ir kvapnios, kol dar šiltos!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai