Ingredientai
- Vanduo 120 ml šilto
- Pienas 10 valg. š.
- Mielės 1 valg. š. sausų
- Cukrus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Majonezas 3 valg. š.
- Miltai 600 ml 600 - 700
- Sūris 1 sauja mėgiamo tarkuoto
- Sviestas 1 vnt. gabalėlio - kepimui
Kaip gaminti
- Mieles sumaišykite su cukrumi ir šiltu vandeniu.
- Palaukite, kol suputos ir įmaišykite majonezą, druską bei pieną.
- Po truputį berkite miltus ir maišykite.
- Kai maišyti taps sunku, suminkykite vientisą tešlos rutulį, dėkite į švarų dubenį, apdenkite maistine plėvele ir kildinkite šiltoje vietoje, kol padvigubės.
- Pakilusią tešlą perminkykite. Jei reikia, įminkykite dar truputį miltų ir padalinkite į 16 vienodo dydžio kamuoliukų.
- Kočiokite didelio delno dydžio skrituliukus, ant vieno dėkite po šaukštą tarkuoto sūrio ir užklokite kitu tešlos sluoksniu.
- Dar kartą perkočiokite, kad abu gabalėliai sukibtų.
- Keptuvę gerai įkaitinkite, sumažinkite temperatūrą iki vidutinės ir kepkite pyragėlius iš abiejų pusių, kol iškils ir gražiai paruduos.
- Jei reikia, patepkite keptuvę sviestu.
Receptas iš: g-blogas.lt
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita